ONZE ONDERSTEUNING

VERKOOP VAN CADEAU ARTIKELEN

Van restjes stof maken de leerlingen verschillende producten die te koop zijn  in de museumwinkels van het Afrikamuseum,Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum.

Met de opbrengst schaft de lokale stichting naaimachines aan voor gediplomeerde leerlingen, zodat ze hun eigen atelier kunnen opstarten.

Deze ondersteuning is een aanvulling op de eigen financiële middelen van de lokale stichting. De eigen inkomsten bestaan onder meer uit de verkoop van kleding of schenkingen van plaatselijke particulieren.

Door onze bemiddeling kan het naaiatelier inmiddels  jaarlijks ongeveer dertig leerlingen een startpakket geven!

 

ONDERSTEUNING BEDRIJFSVOERING

Tijdens ons bezoek aan het atelier in januari 2017 is het idee geboren om een productielijn op te zetten voor de Europese markt. We hebben aan onze bemiddeling wel wat voorwaarden gesteld ten aanzien van de bedrijfsvoering, zoals

  • openen van een aparte bankrekening die alleen bestemd is voor de naaimachines voor geslaagde leerlingen
  • bijhouden van een boekhouding
  • bijhouden van een leerlingenadministratie

Daarnaast zullen we samen gaan bekijken welke alternatieven er zijn voor het huidige systeem om de leerlingen een naaimachine te geven. Te denken valt aan een spaarsysteem tijdens de opleiding of het opzetten van coöperaties waar leerlingen een machine kunnen huren.

                                                

Gratien ondertekent de eerste officiële factuur                             Dankzij een particuliere gift kan de administratie digitaal bijgehouden worden