Je bekijkt nu FAMILIEHUIS

FAMILIEHUIS

Familiehuis La Solidarité is een kleinschalige woongemeenschap in het dorpje Kenouhoué in het zuiden van Benin. Gilbert en zijn vrouw Antoinette wonen er sinds 2015 samen met ongeveer vijfentwintig kinderen van 4 tot 18 jaar. De kinderen hebben allemaal dezelfde bijzondere achtergrond: het zijn allemaal bruiden van de voodoo die in een voodooklooster gewoond hebben en daar opgeleid zijn tot priester of priesteres.
Gilbert voelt zich als voodooman en kinderadvocaat erg betrokken bij de kinderen die in voodokloosters verblijven en zet zich in om de tijd in het klooster tot het minimum te beperken.
Zodra alle noodzakelijke ceremonies zijn afgerond, gaan de meeste kinderen terug naar hun ouders. Voor de kinderen die hun ouders verloren hebben en die geen thuis hebben om terug te keren, heeft Gilbert familiehuis La Solidarité opgericht.
Gilbert blijft zijn best doen om, wanneer hij de situatie acceptabel vindt, kinderen alsnog te plaatsen bij familie. Mede daardoor blijft het familiehuis kleinschalig en wonen er zelden meer dan dertig kinderen. Het is een hechte woongemeenschap waarbij iedereen meehelpt en alle kinderen naar school gaan of een beroepsopleiding volgen.

ONZE ONDERSTEUNING

Hoewel het familiehuis officieel erkend is door de Beninse overheid krijgt het geen financiële steun. De eindjes worden aan elkaar geknoopt met een deel van het salaris van Gilbert dat hij als advocaat ontvangt  (€300 per maand) en met incidentele giften vanuit de gemeenschap. Dit is echter niet voldoende en er zijn altijd wel schulden bij marktvrouwen of de school.
Om de lasten van het familiehuis te verlichten willen we een bijdrage leveren aan de maandelijkse uitgaven voor voeding, schoolgeld en medische kosten. De stichting werft hiervoor vrienden die eenmalig of maandelijks een bijdrage willen leveren.

DUURZAAMHEID EN ZELFVOORZIENING

Naast de directe financiële steun willen we graag ook duurzame veranderingen aanbrengen die bijdragen aan zelfvoorziening.
Sinds 2017 hebben we dankzij verschillende fondsen grotere projecten kunnen realiseren
• zonnepanelen
• waterput
• maismolen
• landbouwgrond
• aanleg van een moestuin
• landbouwonderwijs